Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μπήκαν οι βάσεις για την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Φιλώτι

Photo: Sport Cycklades

Filoti-Naxos archives

Με τη συνάντηση εκπροσώπων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού στο γραφείο του Επάρχου Νάξου κ. Γιάννη Μαργαρίτη, ένα όνειρο πολλών ετών για την αθλούμενη νεολαία της ορεινής Νάξου μπήκε από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης.

Ο λόγος για την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων
στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου, ένα έργο που είχε προγραμματιστεί πριν αρκετά χρόνια μαζί με την αντίστοιχη αίθουσα της Μάρπησσας στη Πάρο, αλλά τελικά «έμπλεξε» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Photo: Sport Cycklades
Πλέον, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και μεγάλη συμβολή της οικογένειας Δεμενεοπούλου, που προσφέρει ανιδιοτελώς στο τόπο καταγωγής της στο Φιλώτι, έγιναν τα απαραίτητα ώστε το έργο να μπει σε μία αρχική διαδικασία υλοποίησης, με τα επόμενα βήματα πλέον να ανήκουν στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που θα είναι ο φορέας που θα ολοκληρώσει την επικαιροποίηση της μελέτης, θα την εγκρίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα κάνει ότι είναι απαραίτητο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να μπορεί να εντάξει το έργο σε κάποιο οικονομικό πακέτο.

Σήμερα λοιπόν το πρωί λοιπόν, μέσα σε πολύ καλό κλίμα με οικοδεσπότη τον Έπαρχο Νάξου - Αμοργού & Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών Ν. Αιγαίου κύριο Γιάννη Μαργαρίτη, πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Νάξου, μία σύσκεψη - συζήτηση, που έδωσαν το παρών, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λιανός, ο πρώην Αντιδήμαρχος και μέλος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Αντώνης Μανιός, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλωτίου κ. Βασίλης Κρασσάς, ο κ. Θανάσης Γρυλάκης (Διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Επαρχείου Νάξου Αμοργού) και οι κ.κ. Δημήτρης Ήμελλος και Βασίλης Γρατσίας που εκπροσώπησαν τον Σύλλογο Φιλωτιτών.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι, αφού αναγνώρισαν τη μεγάλη συμβολή της οικογένειας Δεμενεοπούλου, στη συνέχεια αποφάσισαν τις συντονισμένες δράσεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει το ταχύτερο κάποιο αποτέλεσμα σε αυτό το έργο που θα δώσει αθλητική πνοή στην ορεινή Νάξο και θα ελαφρύνει σημαντικά το φόρτο ου παρατηρείται στο κλειστό στην Χώρα της Νάξου.

Να σημειωθεί ότι το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 2.000.000 ευρώ και θα έχει προδιαγραφές με παρόμοια έργα που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας.

Πηγή: Sport Cyclades

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου